Din cele mai vechi timpuri, podoaba capilara a fost, pentru reprezentantele sexului frumos, un simbol al feminitatii, al voluptatii, senzualitatii si frumusetii. Orice femeie isi doreste sa aiba un par bogat, lung, frumos si matasos, insa exista atatea impedimente ce tin de viata cotidiana (care atrag dupa sine stres si probleme de sanatate) sau predispozitii genetice care nu le permit sa se poata bucura de asa ceva. Din fericire, pentru aceste femei exista o solutie perfecta, cunoscuta si folosita ca metoda de infrumusetare inca din timpul Egiptului Antic, care le poate indeplini visul: extensiile de par.
In functie de materialul din care sunt confectionate, textura si modul de prindere, extensiile de par pot acoperi o paleta larga de exigente si nevoi, existand un model potrivit pentru orice femeie.
Ce trebuie sa stim despre extensiile de par?
Par natural sau par sintetic?
- Extensiile din par uman sunt mai rezistente in timp, au un aspect natural, sunt mai usor de vopsit, sunt mai rezistente la tratatemtele termice (ondulator, placa de par), insa pretul lor este unul mai ridicat.
- Extensiile sintetice se gasesc intr-o gama mai variata de texturi si culori si sunt mult mai accesibile din punct de vedere financiar. Dezavantajele lor sunt ca pot cauza alergii si nu rezista tratamentelor termice (placa de par, ondulator etc.) sau chimice (vopsea de par, decolorari).
Calitatea extensiilor de par
- Extensiile din par Remy - In acest caz, parul este intensiv tratat cu cheratina si din acest motiv este foarte stralucitor si foarte lung.
- Extensiile din par virgin - Parul folosit pentru fabricarea acestor extensii nu este prelucrat sau vopsit.
- Parul dublu prelucrat - Acest tip de par este supus unor tratamente si prelucrari speciale. In aceasta situatie, toate firele de par au aceeasi lungime si aceeasi grosime.
Modul de prindere al extensiilor
- Extensii de par cusute (sau impletite)
Alipirea de par a acestor extensii se face cu ajutorul unei mici impletituri, care nu se observa. Este o varianta de extensii aleasa de femeile care nu doresc ca parul lor sa fie afectat de adezivi. Extensiile de par se monteaza pe o suvita de par natural impletita ca o coronita in partea din spate a scalpului, potrivit eva.ro. Acest tip de extensie nu poate dura mai mult de 2-3 luni.
Pentru lipirea acestor extensii la radacina firelor de par se foloseste un adeziv pe baza de cheratina sau de ceara. Aceasta practica permite purtarea extensiilor pana la 6 luni - in cazul folosirii cheratinei si pana la 4 luni - in cazul utilizarii adezivului pe baza de ceara.
Aceasta este o modalitate semi-permanenta de prindere a extensiilor. Realizarea ei se poate face doar de catre o persoana experimentata, cu ajutorul unor inele ce se strang cu un cleste special, scriu cei de la publicatia HEM. Fixarea in par a acestor extensii dureaza intre 1-3 luni.
- Extensiile de par clip-on
Metoda clip-on este cea mai usoara modalitate de aplicare a extensiilor si nu necesita ajutorul specialistilor. Extensiile din aceasta gama sunt prevazute cu clipsuri mici ce se prin foarte usor de parul natural. Diversitatea acestora este de-a dreptul impresionanta, insa au nevoie de mai multa atentie: se indeparteaza inainte de culcare si inainte de spalarea parului.
Ingrijirea extensiilor
Ca si in cazul ingrijirii parului natural, daca aveti extensii este recomandat sa evitati, pe cat posibil, tratamente termice ridicate la nivelul acestora (uscator de par, placa, ondulator) si tratamentele chimice (decolorare, vopsire). De asemenea, in timpul somnului este bine sa tineti parul strans intr-o coada lejera, pentru a evita incurcarea acestuia.
Oricare ar fi tipul de extensii pe care il alegeti, este important sa tineti cont de volumul acestora si de locul in care le plasati. Fiind atasate de parul natural, ele aduc o greutate in plus radacinilor. Din acest motiv este bine ca extensiile sa fie adaugate in zonele in care parul este mai rezistent, pentru ca radacinile si firele de par mai subtiri sa nu aiba de suferit.