Cum sa ne bucuram din plin de fiecare zi.

Cu totii avem uneori zile mai putin bune. Zile lungi, parca interminabile, in care nimic nu pare sa mearga, nimic nu poate sa aiba sens si in care ni se pare ca absolut nimeni nu ne poate intelege. Cei care se ocupa cu studiul personalitatii umane au ajuns la cateva concluzii interesante legate de cum putem experimenta aceste trairi neplacute cat mai rar posibil. Haideti sa vedem ce trebuie sa facem pentru a reusi sa ne putem bucura cat mai mult de fiecare clipa.

7 pasi simpli a ne gasi multumirea sufleteasca deplina - Poza 1
  • Cuvantul magic: "Multumesc!"

Este important sa spunem "multumesc" cat mai des posibil. Potrivit studiilorcand multumim unei persoane sau destinului, toata atentia noastra este indrepatata asupra lucrurilor pozitive din viata. Acest lucru ajuta mai ales in ncazul depresiilor.

  • Rezolvarea problemelor in mod gradual

Este important sa incercam sa ne rezolvam problemele pe rand. Creierul nostru nu inceteaza niciodata sa gaseasca solutii pentru lucrurile care ne framanata. Pentru a nu obosi si a gasi variante pertinente de solutionare a problemelor pe care le avem, este recomandat sa ne ocupam de toate lucrurile care ne dau batai de cap pe rand.

  • Sa vorbim despre ce ne framanta

Potrivit expertilor, cand impartasim celorlalti lucrurile care ne apasa cel mai tare si ne eliberam de toata incarcatura negativa care ne preseaza, la nivel cerebral au loc o serie de procese chimice care ne fac sa ne simtim mai bine.

  • Sa invatam mereu ceva nou

Acumularea continua de informatii noi reprezinta pentru creier o adaptare permanenta la schimbarile mediului inconjurator. Pentru a ne putea bucura mai mult de viata trebuie sa nu ne temem de experimantarea lucrurilor noi si sa fim mereu insetati de cunoastere.

  • Acticvitate fizica regulata

Cand facem miscare (orice fel de miscare, chiar si o plimbare scurta), scapam de stres si de energiile negative acumulate in timp. La nivel cerebral se elibereaza endorfine care contribuie la generarea unei stari generale de bine.

  • Odihna suficienta

Tot la fel de important ca activitatea fizica regulata este si odihna. Este esential sa dormim 8 ore pe noapte pentru ca organismul sa aiba timp sa se reechilbreze.

  • Sa ne gandim la lucruri frumoase

Ati observat probabil entuziasmul pe care il avem cand stim ca se apropie un eveniment special - ziua de nastere, o sarbatoare, ziua nuntii, reintalnirea cu cineva drag etc. Acest lucru se intampla deoarece creierul anticipeaza momentele frumoase si sporeste producerea de endorfine (moleculele fericirii), conform brightside.me.