Chef Ben Churchill spune despre sine ca este un iluzionist al gastronomiei. Modul sau unic de a da forme atipice felurilor de mancare pe care le prepara l-a transformat intr-un adevarat fenomen pe retelele de socializare. Cu multa indemanare si cu mult mai multa imagiatie, Chef Ben reuseste sa transforme preparatele culinare in adevarate opere de arta de care, sincer, iti este si mila sa te atingi pentru a nu le strica, chiar daca gustul lor este cu siguranta unul desavarsit. La sfarsitul anului trecut, Chef Ben a scos prima sa carte cu retete culinare, intitulata "Food Illusions, vol 1", in care dezvaluie secretele si tehnicile din spatele preparatelor sale deosebite. Este bucatar de mai bine de 10 ani, insa abia in ultimii doi ani s-a apucat mai serios de prepararea deserturilor. "Am decis sa invat lucrurile de baza si apoi am luat calea gastronomiei mimetice, doar pentru a vedea ce pot crea in acest fel. Acest lucru mi-a deschis noi orizonturi", a spus maestrul bucatar intr-un interviu acordat publicatiei timesofyouth.com, adaugand faptul ca inspiratia ii vine de oriunde, din tot ce il inconjoara - un film, o emotie, lumea dimprejur, totul, orice.
Haideti sa vedem cum arata cateva dintre preparatele sale distincte, menite sa ne induca in eroare.
Pandispan cu ulei de masline si topping de menta
Pannacotta de vanilie. Scrumiera este din gelatina de ceai negru, iar "scrumul" este pudra de ciocolata si pudra meringue
Pandispan de cicocolata, umplut cu dulceata de capsuni si acoperit cu fasii de ciocolata pudrate cu zahar
Parfait de portocala si pudra meringue
Prajitura cu ciocolata si sfecla rosie
Negresa cu sfecla rosie si mousse de ciocolata
Prajitura cu morcov glazurata (va reamintim ca totul, in afara de farfurie, este comestibil - pietrele, pamantul si ghiveciul)
Mousse de ciocolata - in ghiveci de ciocolata. In glazura de portocala se afla suc proaspat de portocala.
Parfait de para, fulgi de ovaz, migdale si miere
Panna cotta cu mar verde, granola, crema de vanilie si esenta de lamaie
Jeleu de mandarina
Pandispan cu lamaie. Galbenusul oului este facut din jeleu de lamaie, iar albusul este crema chantilly
Meringue de cocos
Prajitura cu crema ganache
Bomboane "ascunse" intr-un recipient din glazura